Sayfanın başına ulaştınız.
Kuzu Yürek

Kuzu Yürek

 
Kuzu Yürek

MALZEMELER

1 adet Kuzu yürek

100 g Kuzu kuyruk yağı

1 Tutam Deniz tuzu

1 Tutam Taze öğütülmüş karabiber

 

ALETLER

Flamboir à lard (ucunda ufak delik olan demir koni)

 

HAZIRLANIŞI

1-Kuzu yüreği ikiye bölüp sinirlerini ve dışını temizle.

 

2-İnce yapraklar halinde doğrayıp, servis tahtasına diz.

 

3-Flamboir à lard’ı közde iyice ısıt.

 

4-p küp kesilmiş kuyruk yağlarını flamboir à lard’ın içerisine at. Tahtada dizili kuzu yürekleri aşağıya akan kızgın ya da yanan kuyruk yağları ile hızlıca pişir. Fazla pişirme sakın. Biraz çiğ kalması gerekir.

 

5-Üzerine tuz ve taze öğütülmüş karabiber serpiştir.