MALZEMELER
2 demet Kuzukulağı
20 g Maydanoz
2 diş Sarımsak
40 g İç ceviz
20 g Tulum peyniri
60 ml Zeytinyağı
1/2 adet Limon
500 g Erişte
1 adet Taze soğan
Tuz ve karabiber
HAZIRLANIŞI
1-Kuzu kulağı, maydanoz, sarımsak ve cevizleri öğütücüde ufalayın.
2-Tulum peynirini ekleyip iki üç kere daha çevirin. Yavaşça zeytinyağını ekleyerek pütürlü bir sos kıvamı almasını sağlayın.
3-İçine yarım limonun kabuğunu rendeleyin ve suyunu sıkın. Tuzunu biberini ayarlayıp kenara alın.
4-Erişteyi kaynar suda 7-10 dakika haşlayın. Suyunu süzüp hazırladığınız sosla karıştırın.
5-Servis ederken üzerine ceviz ufalayın, peynir, taze soğan, biraz daha limon kabuğu rendesi serpiştirin.