Sayfanın başına ulaştınız.
Lakerda

Lakerda

 
Lakerda

MALZEMELER

5 adet Palamut

2 kg Karıncabaş tuz

5 lt Su

 

HAZIRLANIŞI

 

1-Palamutların kafalarını kes. Kuyruğun biraz üstünden bir çizik at. Balıkların karnını açmadan iç organlarını dikkatlice çıkart. Sırt kılçığını bıçakla al. Kuyruklarını kes, kalan gövdeleri ikiye böl.

 

2-Bir diş fırçası yardımıyla oluşan boşluktaki kanı tamamen temizle.

 

3-İnce bir telle omurganın içindeki iliği çıkart.

 

4-Elde ettiğin takozları yıkayıp buzlu suda 1 gün beklet.

 

5-Balıkları sudan çıkartıp kurula. Geniş bir kabın altını tuzla kapla. Düz bir tepside takozların her tarafını iyice tuzla, kabın içine diz. Üzerini yine tuzlayarak dolaba kaldır. 3 gün beklet.

 

6- 5 litre suda 500g tuzu eritip bir salamura hazırla.

 

7-Tuzlu balıkları dolaptan çıkartıp soğuk suda yıka. Salamuranın içine at. Buzdolabında 3 gün beklet.