Sayfanın başına ulaştınız.
Limonlu Tart

Limonlu Tart

Limonun ekşiliği ve ferahlığı, çileğin tatlılığıyla bir araya gelerek, nefis bir limonlu tarta dönüştü. Üstelik hiç zor değil.
Limonlu Tart

MALZEMELER

HAMUR İÇİN

250 g Un

90 g Pudra Şekeri

½ adet Limonun kabuğunun rendesi

125 g Tereyağ (soğuk, küp kesilmiş)

1 adet Yumurta

 

DOLGU İÇİN

400 g Şeker

9 adet Yumurta

5 adet Limonun suyu

3 adet Limonun kabuğunun rendesi

250 ml Krema

 

ÇİLEK SOS İÇİN

500 g Çilek

2 yemek kaşığı Toz Şeker

 

HAZIRLANIŞI

 

1-Hamur için, elediğin un ve pudra şekerini mutfak robotuna koy.

2-Limon kabuğu ve tereyağı ekleyip 3 tur çevir.

3-Yumurtayı ayrı bir kapta çırp ve hamura ilave edip, 2 tur daha çevir.

4-Hamuru, elinle yassı bir yuvarlak haline getirip streçle sararak 30 dakika buzdolabında dinlendir

5-Tüm dolgu malzemesini geniş bir kapta karıştır. Üzerini kapatıp bir kenara al.

6-Hamuru dolaptan çıkar ve unlu bir tezgahta 30 cm çapında, 0,5 cm kalınlığında aç. 26 cm çapında altı çıkan tart kalıbına yerleştir. Elinle bastırtarak hamurun kenarlara iyice yerleştiğinden emin ol. Kalıptan taşan hamuru bir bıçak yardımıyla al ve çatalla birkaç farklı yerinden del. Buzlukta tamamen sabitleşene kadar (yaklaşık 30 dakika) beklet

7-Fırını 180 C’de ısıt.

8-Hamuru çıkarıp, üzerine yağlı kağıt yerleştir. İçini elindeki herhangi kuru bakliyatla doldur

9-Isıttığın fırında önce 8 dakika sonra yağlı kağıt ve bakliyatlarla pişir. Sonra kağıt ve bakliyatları al ve hamur hafif renk değiştirene kadar (yaklaşık 4 dakika) daha pişir.

10-Hamuru fırından çıkarıp oda sıcaklığına gelmesini bekle.

11-Fırının ısısını 130 C’ye ayarla.

12-Hamurun içine dolgu malzemesini dök. Hamurun kenar çizgisine kadar, etrafına taşırmadan (aksi taktirde kalıptan çıkartırken yapışıyor) doldurmaya dikkat et.

13-130 C’de 30 dakika, dolgu malzemesi sabitleşene kadar pişir.

14-Çilekleri temizleyip çukur bir kaba al. Şekeri üzerine döküp karıştır, 10 dak bekle. Robottan geçirip limonlu tartın yanında servis et.