Sayfanın başına ulaştınız.
Mantı

Mantı

Mantı

MALZEMELER

MANTI HAMURU

400g Un

135g Tam buğday unu

4 adet Yumurta

10g Deniz tuzu

10ml Sızma zeytinyağı

30g Süt

 

HAZIRLANIŞI

1-Geniş bir kapta unları ele, hamur mikserine veya elde yapılacaksa tezgaha al. Unun ortasını çukurlaştırıp, diğer malzemeleri ekle.

2-Sert bir hamur elde edene kadar yoğur.

3-Hamuru bir kaba alarak üzerini streçle ve buzdolabında bir gece dinlendir.

4-Oklava ile biraz açtıktan sonra hamur açma makinesinde sırasıyla her bölümden geçirerek en son ayara kadar aç.

 

MALZEMELER

SEBZELİ MANTI İÇİ

Kabak

Kuru soğan

Taze soğan

Sarımsak

Saplarından ayıklanmış maydanoz

Pazı

Sızma zeytinyağı

Eritilmiş tereyağı

Domates

Deniz tuzu

Taze öğütülmüş karabiber

 

HAZIRLANIŞI

1-Kabakları dörde bölüp çekirdeklerini çıkart. Kabakları, soğanları ve sarımsakları ufacık doğra.  

2-Maydanozu ince kıy. Pazıyı ince şeritler halinde doğra.

3-Pazıyı zeytinyağı ile sotele, suyunu süzdür. Diğer malzemeleri tereyağında sotele, sularını süzdür.

4-Süzdürdüklerini karıştırıp, pişirmeye devam et.

5-Tüm harca kabuk ve çekirdekleri alınmış küp domatesleri ilave et.

6-Tuz ve biberi ekleyip, soğumaya bırak.

 

MALZEMELER

DANA KUYRUK MANTI İÇİ

40ml Sızma zeytinyağı

10 adet Dana kuyruk

250g Kereviz

300g Soğan

200g Defne yaprağı

2 adet Sarımsak

3 diş Domates salçası

125g Kırmızı şarap

300ml Sebze suyu

1lt Ayıklanmış taze biberiye

1 yemek kaşığı Ayıklanmış taze kekik

1 tatlı kaşığı Deniz tuzu

Taze öğütülmüş karabiber 

 

HAZIRLANIŞI

1-Grundig fırını önceden 90 derecede ısıt.

2-Fırına girebilen büyük boy tencerede zeytinyağını ısıt. Dana kuyrukları mühürle ve bir kaba al.

3-Aynı tencereye küp küp doğradığın kereviz, soğan, havuçları, defne yaprağını ve sarımsağı koy. 4-Tuz ve karabiberi ekleyerek orta ateşte iyice renk alana kadar pişir.

5-Salçayı ilave et ve kavur.

6-Kırmızı şarabı ilave et ve buharlaşmasını bekle.

7-Sebze suyunu, biberiye ve kekiği ekle ve pişirmeye devam et.

8-Dana kuyrukları tencereye yerleştir, tencerenin ağzını kapatıp 90 derecede 12 saat pişir.  

 

 

MALZEMELER

DOMATES SOS

1,7kg Domates, iyice olgunlaşmış ya da kokteyl

30ml Sızma zeytinyağı

500g Soyulmuş kuru soğan

50g Domates salçası

1 tatlı kaşığı Tatlı biber salçası

½ tatlı kaşığı Acı biber salçası

Deniz tuzu

Taze öğütülmüş karabiber  

 

HAZIRLANIŞI

1-Domateslerin kabuklarını soy. Soğanları küp küp doğra.

2-Tencereye yağı koyup soğanları yavaşça terlet.

3-Salçaları ilave et, kavur. Domatesleri ekleyip, 35 dakika kısık ateşte, tencerenin kapağı kapalı şekilde pişir.

4-Tuz ve biberle tatlandır.  

5- El blenderiyle püre haline getir.

 

 

 

MALZEMELER

TÜTSÜ YOĞURT

250g Süzme yoğurt

1 adet Ocak üstü tütsü makinesi 

 

HAZIRLANIŞI

1-Yoğurdu bir tepsiye yayıp ocak üstü tütsü makinesine yerleştir.

2-10 dakika kısık ateşte tütsüle.

3-Çıkarttıktan sonra soğut, çırpma teliyle pürüzsüz hale getir.

 

MALZEMELER

MANTI TABAK

Mantı hamuru

5lt Tavuk suyu

25g Tereyağı

Tütsü yoğurt

Domates sos

Sumak 

 

 

HAZIRLANIŞI

1-Açılmış hamurları 10 cm çapında yuvarlak kes. Harcı içine yerleştirip kenarlarını ıslatarak kapat.

2-Tavuk suyunu kaynatıp, mantıları 2 dakika (yumuşayana kadar) pişir.

3-Bu sırada bir tavada tereyağını kızart.

4-Tabağa hazırladığın tütsü yoğurdu yerleştir, ortasına domates sosu koy.

5-Üzerine mantıları diz.

6-Tereyağı ve sumakla tatlandır.