MALZEMELER
MANTI HAMURU
400g Un
135g Tam buğday unu
4 adet Yumurta
10g Deniz tuzu
10ml Sızma zeytinyağı
30g Süt
HAZIRLANIŞI
1-Geniş bir kapta unları ele, hamur mikserine veya elde yapılacaksa tezgaha al. Unun ortasını çukurlaştırıp, diğer malzemeleri ekle.
2-Sert bir hamur elde edene kadar yoğur.
3-Hamuru bir kaba alarak üzerini streçle ve buzdolabında bir gece dinlendir.
4-Oklava ile biraz açtıktan sonra hamur açma makinesinde sırasıyla her bölümden geçirerek en son ayara kadar aç.
MALZEMELER
SEBZELİ MANTI İÇİ
Kabak
Kuru soğan
Taze soğan
Sarımsak
Saplarından ayıklanmış maydanoz
Pazı
Sızma zeytinyağı
Eritilmiş tereyağı
Domates
Deniz tuzu
Taze öğütülmüş karabiber
HAZIRLANIŞI
1-Kabakları dörde bölüp çekirdeklerini çıkart. Kabakları, soğanları ve sarımsakları ufacık doğra.
2-Maydanozu ince kıy. Pazıyı ince şeritler halinde doğra.
3-Pazıyı zeytinyağı ile sotele, suyunu süzdür. Diğer malzemeleri tereyağında sotele, sularını süzdür.
4-Süzdürdüklerini karıştırıp, pişirmeye devam et.
5-Tüm harca kabuk ve çekirdekleri alınmış küp domatesleri ilave et.
6-Tuz ve biberi ekleyip, soğumaya bırak.
MALZEMELER
DANA KUYRUK MANTI İÇİ
40ml Sızma zeytinyağı
10 adet Dana kuyruk
250g Kereviz
300g Soğan
200g Defne yaprağı
2 adet Sarımsak
3 diş Domates salçası
125g Kırmızı şarap
300ml Sebze suyu
1lt Ayıklanmış taze biberiye
1 yemek kaşığı Ayıklanmış taze kekik
1 tatlı kaşığı Deniz tuzu
Taze öğütülmüş karabiber
HAZIRLANIŞI
1-Grundig fırını önceden 90 derecede ısıt.
2-Fırına girebilen büyük boy tencerede zeytinyağını ısıt. Dana kuyrukları mühürle ve bir kaba al.
3-Aynı tencereye küp küp doğradığın kereviz, soğan, havuçları, defne yaprağını ve sarımsağı koy. 4-Tuz ve karabiberi ekleyerek orta ateşte iyice renk alana kadar pişir.
5-Salçayı ilave et ve kavur.
6-Kırmızı şarabı ilave et ve buharlaşmasını bekle.
7-Sebze suyunu, biberiye ve kekiği ekle ve pişirmeye devam et.
8-Dana kuyrukları tencereye yerleştir, tencerenin ağzını kapatıp 90 derecede 12 saat pişir.
MALZEMELER
DOMATES SOS
1,7kg Domates, iyice olgunlaşmış ya da kokteyl
30ml Sızma zeytinyağı
500g Soyulmuş kuru soğan
50g Domates salçası
1 tatlı kaşığı Tatlı biber salçası
½ tatlı kaşığı Acı biber salçası
Deniz tuzu
Taze öğütülmüş karabiber
HAZIRLANIŞI
1-Domateslerin kabuklarını soy. Soğanları küp küp doğra.
2-Tencereye yağı koyup soğanları yavaşça terlet.
3-Salçaları ilave et, kavur. Domatesleri ekleyip, 35 dakika kısık ateşte, tencerenin kapağı kapalı şekilde pişir.
4-Tuz ve biberle tatlandır.
5- El blenderiyle püre haline getir.
MALZEMELER
TÜTSÜ YOĞURT
250g Süzme yoğurt
1 adet Ocak üstü tütsü makinesi
HAZIRLANIŞI
1-Yoğurdu bir tepsiye yayıp ocak üstü tütsü makinesine yerleştir.
2-10 dakika kısık ateşte tütsüle.
3-Çıkarttıktan sonra soğut, çırpma teliyle pürüzsüz hale getir.
MALZEMELER
MANTI TABAK
Mantı hamuru
5lt Tavuk suyu
25g Tereyağı
Tütsü yoğurt
Domates sos
Sumak
HAZIRLANIŞI
1-Açılmış hamurları 10 cm çapında yuvarlak kes. Harcı içine yerleştirip kenarlarını ıslatarak kapat.
2-Tavuk suyunu kaynatıp, mantıları 2 dakika (yumuşayana kadar) pişir.
3-Bu sırada bir tavada tereyağını kızart.
4-Tabağa hazırladığın tütsü yoğurdu yerleştir, ortasına domates sosu koy.
5-Üzerine mantıları diz.
6-Tereyağı ve sumakla tatlandır.