MALZEMELER
MARİNE HAMSİ
300 ml Limon sirkesi
300 ml Su
1,5 yemek kaşığı Tuz
1 kg Hamsi
HAZIRLANIŞI
1-Limon & Sirke, su ve tuzu karıştırıp bir salamura elde et.
2-Hamsileri bir tepsiye diz, salamurayı üzerine dök. Tüm hamsilerin salamuranın içinde kaldığından emin ol.
3-Tepsinin üzerini kapat, buzdolabına koy. 4-6 saat beklet.
4-Hamsiyi salamuradan çıkartıp sudan geçir, süz. Kuruması için bir kenara al.
5-Hazırladığın sosları bir kavanozun dibine yay. Üzerine bir kat hamsi yerleştirip tekrar sosla.
6-Kavanozu iyice doldurana kadar işlemi tekrar et. Buzdolabında 2 saat bekletip servis yap.
MALZEMELER
HARDALLI SOS
1 yemek kaşığı Şeker
3 adet Yumurta sarısı
2 yemek kaşığı Hardal
1 yemek kaşığı Elma sirkesi
300 ml Zeytinyağı
4 yemek kaşığı Kıyılmış dereotu
HAZIRLANIŞI
1-Yumurta sarıları, hardal, sirke ve şekeri bir kapta çırp.
2-Zeytinyağını azar azar ilave edip koyu bir sos elde et.
3-Dereotunu ekleyip, yedir.
MALZEMELER
OTLU SOS
2 diş Sarımsak
Üçer yemek kaşığı Kıyılmış Frenk Soğanı, Maydanoz, Dereotu, Tarhun
200 ml Yoğurt
200 ml Mayonez
1 yemek kaşığı Elma sirkesi
HAZIRLANIŞI
1-Sarımsakları iyice ez.
2-Diğer bütün malzemelerle birlikte bir kapta karıştır.
MALZEMELER
SARIMSAKLI SOS
5 diş Sarımsak
8 adet İri yeşil zeytin
100 ml Mayonez
200 ml Yoğurt
İkişer yemek kaşığı Kıyılmış Frenk soğanı ve maydanoz
1 yemek kaşığı Şeker
HAZIRLANIŞI
1-Sarımsakları döv.
2-Zeytinlerin çekirdeklerini çıkartıp, sıçan dişi doğra.
3-Diğer tüm malzemelerle birlikte bir kapta karıştır