Sayfanın başına ulaştınız.
Marine Hamsi

Marine Hamsi

 
Marine Hamsi

MALZEMELER

MARİNE HAMSİ

300 ml Limon sirkesi

300 ml Su

1,5 yemek kaşığı Tuz

1 kg Hamsi

HAZIRLANIŞI

1-Limon & Sirke, su ve tuzu karıştırıp bir salamura elde et.

2-Hamsileri bir tepsiye diz, salamurayı üzerine dök. Tüm hamsilerin salamuranın içinde kaldığından emin ol.

3-Tepsinin üzerini kapat, buzdolabına koy. 4-6 saat beklet.

4-Hamsiyi salamuradan çıkartıp sudan geçir, süz. Kuruması için bir kenara al.

5-Hazırladığın sosları bir kavanozun dibine yay. Üzerine bir kat hamsi yerleştirip tekrar sosla.  

6-Kavanozu iyice doldurana kadar işlemi tekrar et. Buzdolabında 2 saat bekletip servis yap.

 

MALZEMELER

HARDALLI SOS

1 yemek kaşığı Şeker

3 adet Yumurta sarısı

2 yemek kaşığı Hardal

1 yemek kaşığı Elma sirkesi

300 ml Zeytinyağı

4 yemek kaşığı Kıyılmış dereotu

HAZIRLANIŞI

1-Yumurta sarıları, hardal, sirke ve şekeri bir kapta çırp.

2-Zeytinyağını azar azar ilave edip koyu bir sos elde et.

3-Dereotunu ekleyip, yedir.

 

MALZEMELER

OTLU SOS

2 diş Sarımsak

Üçer yemek kaşığı Kıyılmış Frenk Soğanı, Maydanoz, Dereotu, Tarhun

200 ml Yoğurt

200 ml Mayonez

1 yemek kaşığı Elma sirkesi

 HAZIRLANIŞI

1-Sarımsakları iyice ez.

2-Diğer bütün malzemelerle birlikte bir kapta karıştır.

 

MALZEMELER

SARIMSAKLI SOS

5 diş Sarımsak

8 adet İri yeşil zeytin

100 ml Mayonez

200 ml Yoğurt

İkişer yemek kaşığı Kıyılmış Frenk soğanı ve maydanoz

1 yemek kaşığı Şeker

HAZIRLANIŞI

1-Sarımsakları döv.

2-Zeytinlerin çekirdeklerini çıkartıp, sıçan dişi doğra.

3-Diğer tüm malzemelerle birlikte bir kapta karıştır