MALZEMELER
HAMUR
½ bardak İrmik
½ bardak İnce bulgur
¼ bardak Un
¾ bardak Su
½ tatlı kaşığı Biber Salçası
¼ tatlı kaşığı Pul biber
¼ tatlı kaşığı Toz kimyon
½ tatlı kaşığı Tuz
½ Yumurta
İÇ HARÇ
1 bardak Yeşil mercimek
1 orta boy Soğan
5-6 diş Sarımsak
1 adet Kapya biber
2 Kereviz sapı
½ çorba kaşığı Biber salçası
1 bağ Ispanak
1 çorba kaşığı Toz Kişniş
2 çorba kaşığı Zeytinyağı
Tuz
Karabiber
DOMATES SOS
3 büyük Domates
2 diş Sarımsak
2 çorba kaşığı Zeytinyağı
200 g Yoğurt
İçli köfte hamuru ve harcı
Kızartmak için yağ
HAZIRLANIŞI
1-Bulgur ve irmiği karıştırıp sıcak suyla ıslat.
2-Diğer tüm malzemeyi ekleyip yoğur.
3-Mercimeği haşla, bir kenara al.
4-Sıçan dişi doğradığın soğan, sarımsak, kapya biber ve kereviz saplarını zeytinyağında terlet.
5-Salçayı ekle, ocağın kısık ateşinde tüm malzemeyi yumuşat.
6-Ispanakları ince doğra, diğer malzemelere ekleyip çevir.
7-Baharatları ve mercimeği ilave edip ocaktan al.
8-Harcı, çatalla hafifçe ezerek yarı parçalı, yarı püremsi bir kıvam elde et. Soğuması için bir kenara al.
9-Ellerini suyla ıslatıp hazırladığın hamurdan fındık büyüklüğünde parçalar al.
10-Serçe parmağınla oyarak mümkün olduğu kadar incelt.
11-Açtığın boşluğu mercimekli harçla doldurup, hamuru elinle yuvarlayarak kapat.
12-İnce doğradığın sarımsakları zeytinyağında çevir.
13-Domateslerin kabuklarını soyup küp doğra. Sarımsaklara ilave et.
14-Domatesleri iyice pişirdikten sonra püre haline getir. Tuzla tatlandır.
15-İçli köfteleri kızart, domates sos ve yoğurtla servis et.