Sayfanın başına ulaştınız.
Mercimekli İçli Köfte

Mercimekli İçli Köfte

Yemek yaparken farkına varmadan sürekli sınırları zorluyoruz. Bazen aklımızdaki bir engeli atlatarak, bazen sınırları aşmış bir malzeme kullanarak.. Bazen ise bizim ya da başkasının bir sınırını geçerek, bir yemeği yeniden yorumlayarak. - Mehmet Gürs
Mercimekli İçli Köfte

MALZEMELER

HAMUR

½ bardak İrmik

½ bardak İnce bulgur

¼ bardak Un

¾ bardak Su

½ tatlı kaşığı Biber Salçası

¼ tatlı kaşığı Pul biber

¼ tatlı kaşığı Toz kimyon

½ tatlı kaşığı Tuz

½ Yumurta

İÇ HARÇ

1 bardak Yeşil mercimek

1 orta boy Soğan

5-6 diş Sarımsak

1 adet Kapya biber

2 Kereviz sapı

½ çorba kaşığı Biber salçası

1 bağ Ispanak

1 çorba kaşığı Toz Kişniş

2 çorba kaşığı Zeytinyağı

Tuz

Karabiber

DOMATES SOS

3 büyük Domates

2 diş Sarımsak

2 çorba kaşığı Zeytinyağı

200 g Yoğurt

İçli köfte hamuru ve harcı

Kızartmak için yağ

 

HAZIRLANIŞI

1-Bulgur ve irmiği karıştırıp sıcak suyla ıslat.

 

2-Diğer tüm malzemeyi ekleyip yoğur.

 

3-Mercimeği haşla, bir kenara al.

 

4-Sıçan dişi doğradığın soğan, sarımsak, kapya biber ve kereviz saplarını zeytinyağında terlet.

 

5-Salçayı ekle, ocağın kısık ateşinde tüm malzemeyi yumuşat.

 

6-Ispanakları ince doğra, diğer malzemelere ekleyip çevir.

 

7-Baharatları ve mercimeği ilave edip ocaktan al.

 

8-Harcı, çatalla hafifçe ezerek yarı parçalı, yarı püremsi bir kıvam elde et. Soğuması için bir kenara al.

 

9-Ellerini suyla ıslatıp hazırladığın hamurdan fındık büyüklüğünde parçalar al.

 

10-Serçe parmağınla oyarak mümkün olduğu kadar incelt.

 

11-Açtığın boşluğu mercimekli harçla doldurup, hamuru elinle yuvarlayarak kapat.

 

12-İnce doğradığın sarımsakları zeytinyağında çevir.

 

13-Domateslerin kabuklarını soyup küp doğra. Sarımsaklara ilave et.

 

14-Domatesleri iyice pişirdikten sonra püre haline getir. Tuzla tatlandır.

 

15-İçli köfteleri kızart, domates sos ve yoğurtla servis et.