MALZEMELER
1 kg Kabak
1,5 bağ Dereotu
1/2 bağ Taze soğan
2 adet Yumurta
60 g Galeta unu
20 g Un
1/2 tatlı kaşığı İsot
1 tatlı kaşığı Kimyon tohumu
1 tatlı kaşığı Kişniş tohumu
70 g Beyaz peynir
Tuz-karabiber
HAZIRLANIŞI
1-Kabakları rendenin ince kısmıyla rendele; bir çay kaşığı tuzla ov, süzgeçte beklet.
2-Dereotu ve taze soğanları ayıklayıp, ince doğra.
3-Kabakları elinle iyice sıkarak geniş bir kaba al. Dereotu ve taze soğanı ekle. Yumurtaları, unları ve öğütülmüş baharatları ilave et. İçine beyaz peyniri irice parçala, tuz ve karabiberle tatlandır.
4-Fırını 90 dereceye ayarla.
5-Hazırladığın harcı bir spatula yardımıyla yağlı kağıt serili fırın tepsisine kağıt inceliğinde yay.
6-Fırında 2 saat boyunca tamamen kıtırlaşıncaya kadar kurut.