Sayfanın başına ulaştınız.
Mücver Kıtırı

Mücver Kıtırı

 
Mücver Kıtırı

MALZEMELER

1 kg Kabak

1,5 bağ Dereotu

1/2 bağ Taze soğan

2 adet Yumurta

60 g Galeta unu

20 g Un

1/2 tatlı kaşığı İsot

1 tatlı kaşığı Kimyon tohumu

1 tatlı kaşığı Kişniş tohumu

70 g Beyaz peynir

Tuz-karabiber

 

HAZIRLANIŞI

1-Kabakları rendenin ince kısmıyla rendele; bir çay kaşığı tuzla ov, süzgeçte beklet.

 

2-Dereotu ve taze soğanları ayıklayıp, ince doğra.

 

3-Kabakları elinle iyice sıkarak geniş bir kaba al. Dereotu ve taze soğanı ekle. Yumurtaları, unları ve öğütülmüş baharatları ilave et. İçine beyaz peyniri irice parçala, tuz ve karabiberle tatlandır.

 

4-Fırını 90 dereceye ayarla.

 

5-Hazırladığın harcı bir spatula yardımıyla yağlı kağıt serili fırın tepsisine kağıt inceliğinde yay.

 

6-Fırında 2 saat boyunca tamamen kıtırlaşıncaya kadar kurut.