MALZEMELER
250g Isırgan otu
500g Sakız kabak
20g Ayıklanmış maydanoz
10g Ayıklanmış nane
30g Taze soğan
70g Un
100g Bergama tulumu (rendelenmiş)
2 adet Yumurta
Zeytinyağı
Deniz tuzu
Taze öğütülmüş karabiber
HAZIRLANIŞI
1-Isırgan otunu tuzlu kaynar suya at. Bir dakika haşladıktan sonra çıkarıp, buzlu suda şokla .
2-Isırgan otunun yapraklarını saplarından ayır, elinle suyunu sıkıp kabaca doğra ve bir kenara al.
3-Kabakları yıkayıp rendele. Tuzladıktan sonra süzgece alıp, dinlendir. Suyunu sıkıp, bir karıştırma kabına al.
4-Isırgan otu ve kalan tüm malzemeyi kabaklara ekleyip, karıştır.
5-Zeytinyağında küçük toplar halinde kızart.