MALZEMELER
1 kg Balkabağı (soyulmuş)
150 ml Zeytinyağı
1 yk Deniz tuzu
60 g Tatlı biber salçası
40 g Acı biber salçası
½ tk Tatlı toz biber
1 demet Taze kişniş
10 dal Taze kekik
½ demet Maydanoz
1 demet Dereotu
1 demet Fesleğen
2 adet Rezenenin yaprakları
8 diş Sarımsak
50 ml Su
HAZIRLANIŞI
1-Kabakları 0.5 cm inceliğinde dilimle. Zeytinyağı, tuz, salçalar ve toz biberi karıştır. Kabak dilimlerini bu karışımda marine et.
2-Salçalı kabakları fırın kabına hiç boşluk kalmayacak şekilde diz.
3-Taze otları saplarından ayıkla, sarımsakları pul şeklinde dilimleyip otlarla karıştır. Sarımsaklı otları kabakların üzerine yay.
4-Fırın kabına suyu ilave edip üzerini kapat.
5-Fırını 200 C dereceye ayarla.
6-Kabakları 55 dakika pişir. Kabaklar yumuşadıktan sonra üzerini açıp otlar kızarıp renk alana kadar 5-6 dakika daha fırında tut. Yoğurtla servis et.