Harç:
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 ufak boy soğan, soyulmuş
300 g pazı
150 g pancar yaprakları
½ çorba kaşığı kişniş tohumu
1 tatlı kaşığı tuz
½ tatlı kaşığı karabiber
1 çorba kaşığı kuş üzümü
50 g lor peyniri
40 g yeşil zeytin, çekirdeksiz doğranmış
Soğan ve otları doğra. (doğrayıcıda da olabilir)
Tavada zeytinyağını ısıt, soğanı kavur.
Pazıyı ve pancar yapraklarını, kişniş tohumunu (hafif avucunda ezerek), tuzunu karabiberini ekle.
İyice suyunu salıp çekene kadar sotele. Bir kaba al.
Karışımın içine kuşüzümü, lor peyniri ve yeşil zeytini karıştır.
Börek:
2 yufka
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı haşhaş tohumu
Fırını 180 derece fanlı ayarda ısıt.
Yufkaları 4 santim eninde, yaklaşık 10 santim uzunluğunda dikdörtgen şeritler halinde kes.
Pazılı karışımı yufkanın üzerine koyup muska böreği şeklinde sar.
Sardıkça pişirme kağıdı serili bir tepsiye al.
Böreklerin üzerlerine zeytinyağı sür. Haşhaş tohumlarını gezdir.
Fırında börekler kızarana kadar 10-12 dakika daha pişir.