Sayfanın başına ulaştınız.
Palamut Pilaki

Palamut Pilaki

Palamut Pilaki

MALZEMELER

5 adet Palamut kuyruğu

1 adet Rezene

6-8 adet Taze patates

1 adet Limon ve kabuğu

200 ml Beyaz şarap

1 yemek kaşığı Rezene tohumu

2 yemek kaşığı Zeytinyağı

Tuz ve karabiber

 

HAZIRLANIŞI

1-Palamut kuyruklarının filetosunu çıkart.

2-Rezeneyi incecik doğra. Saplarını ayıklayıp bir kenara al.

3-Taze patatesleri temizle, limonla birlikte 0,5 cm kalınlığında halka doğra.

4-Yayvan bir tencereye zeytinyağını koy.

5-Sırasıyla doğranmış rezene, patates ve limon parçalarını diz.

6-Kuyrukları yerleştir.

7-Rezene tohumları, taze rezene sapları, limon kabukları ve şarabı ekle.

8-Tuz ve biberle tatlandırıp kapağını kapat.

9-Kaynayana kadar 5 dakika, daha sonra kısık ateşte 15 dakika patatesler yumuşayana kadar pişir.