MALZEMELER
5 adet Palamut kuyruğu
1 adet Rezene
6-8 adet Taze patates
1 adet Limon ve kabuğu
200 ml Beyaz şarap
1 yemek kaşığı Rezene tohumu
2 yemek kaşığı Zeytinyağı
Tuz ve karabiber
HAZIRLANIŞI
1-Palamut kuyruklarının filetosunu çıkart.
2-Rezeneyi incecik doğra. Saplarını ayıklayıp bir kenara al.
3-Taze patatesleri temizle, limonla birlikte 0,5 cm kalınlığında halka doğra.
4-Yayvan bir tencereye zeytinyağını koy.
5-Sırasıyla doğranmış rezene, patates ve limon parçalarını diz.
6-Kuyrukları yerleştir.
7-Rezene tohumları, taze rezene sapları, limon kabukları ve şarabı ekle.
8-Tuz ve biberle tatlandırıp kapağını kapat.
9-Kaynayana kadar 5 dakika, daha sonra kısık ateşte 15 dakika patatesler yumuşayana kadar pişir.