MALZEMELER
100 g Karalahana
8 adet Ufak boy pancar, sapları ve yaprakları üzerinde
2 adet Mor havuç
2 adet Minik şalgam ya da turp
2 adet Greyfurt
2 yemek kaşığı Filizlenmiş maş fasulyesi
2-3 dal Taze nane
2-3 dal Kereviz yaprağı
2-3 dal Frenk soğanı
2 yemek kaşığı Elma sirkesi
80 ml Zeytinyağı
1/2 tatlı kaşığı Haşhaş tohumu
Tuz, karabiber
HAZIRLANIŞI
1-Karalahanayı 2 dakika tuzlu kaynar suda haşla. Soğuduktan sonra ince doğra.
2-Pancarların körpe yapraklarını ayıkla, kenara al. Köklerini soy, yaprak ve saplarıyla birlikte karalahanayı haşladığın suda yumuşayana kadar pişir. Süz ve soğumaya bırak.
3-Mor havuçları sebze soyacağıyla uzunlamasına soy, gerekirse ikiye kes. Şalgamları incecik doğra. Greyfurtların kabuklarını soy, beyaz zarlarını ayıkla ve dilimlerini çıkar. Doğrarken biriken greyfurt suyunu ayır.
4-Bir kasede ufak doğradığın soğanları, sirke, greyfurt suyu ve zeytinyağı ile karıştırıp sos haline getir. Tuz ve karabiber ekle.
5-Hazırladığın sebzeleri, yeşillikleri ve maş fasulyelerini sosla karıştır. Servis yapmadan önce üzerine haşhaş tohumu serpiştir.