Sayfanın başına ulaştınız.
Pastırmalı Yumurtalı Ekmek

Pastırmalı Yumurtalı Ekmek

Bayat ekmeği değerlendiren basit yumurtalı ekmeğin domates sosu ile renklenmiş, pastırma ile daha da lezzetlenmiş hali. Hem basit hem de doyurucu, sadece kahvaltılık olarak düşünmeyebilirsiniz.
Pastırmalı Yumurtalı Ekmek

MALZEMELER

2 adet Yumurta

½ ölçü kabı Süt

1-2 dal Taze kekik

¼ tatlı kaşığı Toz kimyon

3 dilim Bayat ekmek

1 çorba kaşığı Hardal

1 çorba kaşığı Tereyağı

2 çorba kaşığı Zeytinyağı

1 adet Domates

4-5 yaprak Fesleğen

2 dilim Pastırma

Tuz, karabiber

 

HAZIRLANIŞI

 

1-Yumurtaları sütle birlikte çırpın. İçine kekiği ayıklayıp ekleyin, kimyonu ilave edin. Ekmek dilimlerine hardal sürün ve yumurtalı karışımda 1-2 dakika kadar bekletin.

 

2-Ekmekler sütlü yumurtalı karışımda beklerken tavayı ısıtın. Tereyağını ve 1 çorba kaşığı zeytinyağını kızdırın. Ekmekleri yağda iki tarafı da kızarana kadar pişirin. Pastırmaları ufak doğrayın ve ekmeklerin yanına ekleyin, aynı anda kızarsınlar.

 

3-Ekmekler pişerken başka bir tavaya kalan zeytinyağını ekleyin. Domatesleri küp küp doğrayıp yağda hafifçe soteleyin. Fesleğen yapraklarını ekleyip bir çevirin.

 

4-Ekmekleri bir tabağa alın. Üzerlerine pastırmaları ve domates sosunu gezdirip servis edin.