MALZEMELER
2 adet Yumurta
½ ölçü kabı Süt
1-2 dal Taze kekik
¼ tatlı kaşığı Toz kimyon
3 dilim Bayat ekmek
1 çorba kaşığı Hardal
1 çorba kaşığı Tereyağı
2 çorba kaşığı Zeytinyağı
1 adet Domates
4-5 yaprak Fesleğen
2 dilim Pastırma
Tuz, karabiber
HAZIRLANIŞI
1-Yumurtaları sütle birlikte çırpın. İçine kekiği ayıklayıp ekleyin, kimyonu ilave edin. Ekmek dilimlerine hardal sürün ve yumurtalı karışımda 1-2 dakika kadar bekletin.
2-Ekmekler sütlü yumurtalı karışımda beklerken tavayı ısıtın. Tereyağını ve 1 çorba kaşığı zeytinyağını kızdırın. Ekmekleri yağda iki tarafı da kızarana kadar pişirin. Pastırmaları ufak doğrayın ve ekmeklerin yanına ekleyin, aynı anda kızarsınlar.
3-Ekmekler pişerken başka bir tavaya kalan zeytinyağını ekleyin. Domatesleri küp küp doğrayıp yağda hafifçe soteleyin. Fesleğen yapraklarını ekleyip bir çevirin.
4-Ekmekleri bir tabağa alın. Üzerlerine pastırmaları ve domates sosunu gezdirip servis edin.