Hamur:
100 g nohut unu
50 g mısır unu
1 çorba kaşığı taze biberiye, ince kıyılmış
½ tatlı kaşığı tuz
½ tatlı kaşığı karabiber
100 g tereyağı, küp küp doğranmış ve çok soğuk
3 çorba kaşığı su, çok soğuk
Nohut unu, mısır unu, biberiye, tuz ve biberi doğrayıcıda karıştır.
Soğuk tereyağı küplerini ekle. İri kum tanesi kıvamına gelene kadar çevir.
Azar azar soğuk suyu ilave et. Kıvamını ayarlamak için eline al, hamur gibi yapışıyorsa tamam demektir.
Çok oynamadan hamura yuvarlak şekil ver, üzerini ört ve buzdolabına kaldır. En az 1 saat dinlensin.
İç Harç
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet pırasa, ince doğra
½ tatlı kaşığı muskat
Tuz ve karabiber
70 g Eski kaşar/tulum/gravyer, rende ya da ufalanmış
80 ml krema
1 tatlı kaşığı hardal
150 g patates, ince mandolin
Ocakta orta ateşte zeytinyağını ısıt.
Pırasaları, muskat, tuz, karabiber ekle ve yumuşayıncaya kadar ara sıra karıştırarak pişir. Bir kaba al. Peyniri, krema ve hardalı ekleyip karıştır.
Fırını 180 derece ısıt.
Hazırladığın hamuru buzdolabından çıkar, pişirme kağıdının üzerinde kabaca 28 cm çapında aç ve kağıtla birlikte fırın tepsisine al.
Pırasalı karışımı kenarlarından boşluk bırakacak şekilde yay.
Üzerine hafif üst üste geçecek şekilde patatesleri diz.
Üzerlerine tuz ve karabiber serpiştir.
Hamurun kenarlarını içeri doğru kıvır.
Önceden ısıtılmış fırına ver ve 30 dakika, patatesler yumuşayınca ve galetin üzeri kızarıncaya kadar pişir.