Sayfanın başına ulaştınız.
Profiterol

Profiterol

 
Profiterol

MALZEMELER

 

CHOUX HAMURU

 

100 g Tereyağı

2 yemek kaşığı Şeker

¼ tatlı kaşığı Tuz

240 ml Su

175 g Un

4 adet Yumurta

 

HAZIRLANIŞI

 

1-Fırını 190 dereceye ayarla.

2-Bir tencerede tereyağı, şeker, tuz ve suyu kaynama derecesine getir. Unu ekleyip hızlıca karıştırarak 2 dakika pişir. Ocaktan alıp 1-2 dakika serinlet.

3-Yumurtaları bir kapta çırp. Bir çırpma teli, ya da robot yardımıyla; yumurtaları yavaş yavaş ekleyip pürüzsüz bir hamur elde et.

4-Sıkma torbasına doldurduğun hamuru yağlı kağıt serili tepsilere aralarında boşluk bırakarak sık.

5-Fırında 10-12 dakika, altın rengi alana kadar pişir.

 

MALZEMELER

 

PASTACI KREMASI

 

1 Adet Vanilya çubuğu

500 ml Süt

90 g Şeker

5 adet Yumurta sarısı

30 g Un

30 g Buğday nişastası

 

HAZIRLANIŞI

 

1-Vanilya çubuğunu ikiye böl, çekirdeklerini çıkart.

2-Bir tencerede süt, vanilya ve şekerin yarısını kaynama noktasına getir.

3-Bir kapta yumurta sarılarını ve kalan şekeri çırp. Un ve nişastayı ekleyip iyice yedir.

4-Sıcak sütten bir kepçe alarak yumurta karışımına yavaşça karıştır. Yumurta karışımını süt tenceresine ekle. Çırpma teliyle sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişir.

5-Ocaktan aldıktan sonra geniş bir tepsiye yayarak soğut. Soğuduktan sonra saklama kabına aktarıp buzdolabında beklet.

 

MALZEMELER

 

ÇİKOLATA SOS

 

300 g Çikolata

200 ml Krema

50 g Kakao

100 g Şeker

10 ml Süt

 

 

HAZIRLANIŞI 

 

1-Çikolatayı doğra, geniş bir kaba koy.

2-Krema, kakao ve şekeri çırpma teliyle karıştırarak malzemeleri birbirine yedir, kaynama noktasına getir.

3-Çikolataların üzerlerine sıcak kremalı karışımı dök. 1 dakika kadar bekleyip spatula ile karıştır.

4-Oda sıcaklığındaki sütü azar azar ilave et ve akıcı bir kıvam elde edene kadar karıştır.

 

MALZEMELER

 

PROFİTEROL

 

HAZIRLANIŞI

 

1-Pastacı kremasını, ucuna duy taktığın sıkma torbasına doldur.

2-Kremayı profiterol toplarının içine sık.

3-Kremalı hamurların üzerine çikolata sos dök.