MALZEMELER
CHOUX HAMURU
100 g Tereyağı
2 yemek kaşığı Şeker
¼ tatlı kaşığı Tuz
240 ml Su
175 g Un
4 adet Yumurta
HAZIRLANIŞI
1-Fırını 190 dereceye ayarla.
2-Bir tencerede tereyağı, şeker, tuz ve suyu kaynama derecesine getir. Unu ekleyip hızlıca karıştırarak 2 dakika pişir. Ocaktan alıp 1-2 dakika serinlet.
3-Yumurtaları bir kapta çırp. Bir çırpma teli, ya da robot yardımıyla; yumurtaları yavaş yavaş ekleyip pürüzsüz bir hamur elde et.
4-Sıkma torbasına doldurduğun hamuru yağlı kağıt serili tepsilere aralarında boşluk bırakarak sık.
5-Fırında 10-12 dakika, altın rengi alana kadar pişir.
MALZEMELER
PASTACI KREMASI
1 Adet Vanilya çubuğu
500 ml Süt
90 g Şeker
5 adet Yumurta sarısı
30 g Un
30 g Buğday nişastası
HAZIRLANIŞI
1-Vanilya çubuğunu ikiye böl, çekirdeklerini çıkart.
2-Bir tencerede süt, vanilya ve şekerin yarısını kaynama noktasına getir.
3-Bir kapta yumurta sarılarını ve kalan şekeri çırp. Un ve nişastayı ekleyip iyice yedir.
4-Sıcak sütten bir kepçe alarak yumurta karışımına yavaşça karıştır. Yumurta karışımını süt tenceresine ekle. Çırpma teliyle sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişir.
5-Ocaktan aldıktan sonra geniş bir tepsiye yayarak soğut. Soğuduktan sonra saklama kabına aktarıp buzdolabında beklet.
MALZEMELER
ÇİKOLATA SOS
300 g Çikolata
200 ml Krema
50 g Kakao
100 g Şeker
10 ml Süt
HAZIRLANIŞI
1-Çikolatayı doğra, geniş bir kaba koy.
2-Krema, kakao ve şekeri çırpma teliyle karıştırarak malzemeleri birbirine yedir, kaynama noktasına getir.
3-Çikolataların üzerlerine sıcak kremalı karışımı dök. 1 dakika kadar bekleyip spatula ile karıştır.
4-Oda sıcaklığındaki sütü azar azar ilave et ve akıcı bir kıvam elde edene kadar karıştır.
MALZEMELER
PROFİTEROL
HAZIRLANIŞI
1-Pastacı kremasını, ucuna duy taktığın sıkma torbasına doldur.
2-Kremayı profiterol toplarının içine sık.
3-Kremalı hamurların üzerine çikolata sos dök.