MALZEMELER
30g Nohut
25g Kuru börülce
50g Siyez buğdayı
10 dal Taze nane
15 dal Maydanoz
3 adet Taze soğan
600 g Yoğurt
1.5lt İçme suyu
Tuz
HAZIRLANIŞI
1-Bir gece önceden suda beklettiğin nohutları yumuşayana kadar haşla ve süz.
2-Ayrı bir tencerede börülceyi 10 dakika kadar haşla. Suyunu süzdükten sonra aynı işlemi tekrarla ve 10-15 dakika daha haşla ve süz.
3-Ayrı bir tencerede siyez bulgurunu 20 dakika pişir ve süz.
4-Taze otları saplarından ayır ve yeşil kısımlarını incecik doğra.
5-Taze soğanı incecik doğra.
6-Geniş bir kabın içinde yoğurt, taze otlar ve pişirdiğin bakliyatları karıştır.
7-İstenilen kıvam elde edilene kadar bu karışıma yavaş yavaş suyu yedir.
8-Tuzla tatlandırıp, buzdolabına kaldır.