Bu hızlı turşuyla mevsimi kısacık olan sultani bezelyenin ömrünü uzatmak mümkün. Ayrıca Kalsium, C ve K vitaminleri ve probiyotik yüklü.
MALZEMELER
125ml Elma sirkesi
1 yemek kaşığı Bal
1 tatlı kaşığı Kaya tuzu
125 ml Su
200 g Sultani bezelye
4 adet Fındık turp
1 adet Ufak boy soğan
1 yemek kaşığı Kişniş tohumu
1 yemek kaşığı Rezene tohumu
4-5 yaprak Taze nane
HAZIRLANIŞI
1-Tencerede sirke, bal ve tuzu bal eriyene kadar ısıt. Ateşten al, suyu ekle ve soğumaya bırak.
2-Bezelyelerin kenarlarındaki kılçığı temizle. Turpları dörde kes. Soğanı halka halka doğra.
3-Tüm sebzeleri cam bir kavanoza doldur. Kişniş ve rezene tohumlarını, naneyi ekle.
4-Hazırladığın sirkeli suyu kavanoza doldur. Tüm malzemeleri kapladığından emin ol.
5-Kavanozun kapağını kapatıp buzdolabında en az bir gece beklet.