MALZEMELER
4 adet Bostan patlıcan
4 yemek kaşığı Yoğurt
2 yemek kaşığı Tahin
1/2 adet Limon suyu
60 ml Elma sirkesi
2 yemek kaşığı Zeytinyağı
1 diş Sarımsak
Tuz
75 g Tereyağı
1 tatlı kaşığı İsot
1,5 tatlı kaşığı Sumak
HAZIRLANIŞI
1-Patlıcanları közle, saplarını üzerlerinde bırakarak kabuklarını soy.
2-Kesme tahtasına dikey yerleştirdiğin patlıcanlara, şekillerini kaybetmemeye dikkat ederek, 0,5 santimlik yatay kesikler at.
3-Yoğurt, tahin, limon suyu, elma sirkesi ve zeytinyağını karıştır. İçine sarımsağı rendeleyip tuzla tatlandır.
4-Patlıcanları spatula yardımıyla bir tabağa al, tahinli sosu üzerlerine dök.
5-Tereyağını isot ekleyip erit, tahinli patlıcanların üzerine gezdir. En son üzerlerine sumak serpiştir.