Sayfanın başına ulaştınız.
Tahinli Köz Patlıcan

Tahinli Köz Patlıcan

 
Tahinli Köz Patlıcan

MALZEMELER

4 adet Bostan patlıcan

4 yemek kaşığı Yoğurt

2 yemek kaşığı Tahin

1/2 adet Limon suyu

60 ml Elma sirkesi

2 yemek kaşığı Zeytinyağı

1 diş Sarımsak

Tuz

75 g Tereyağı

1 tatlı kaşığı İsot

1,5 tatlı kaşığı Sumak

 

HAZIRLANIŞI

1-Patlıcanları közle, saplarını üzerlerinde bırakarak kabuklarını soy.

 

2-Kesme tahtasına dikey yerleştirdiğin patlıcanlara, şekillerini kaybetmemeye dikkat ederek, 0,5 santimlik yatay kesikler at.

 

3-Yoğurt, tahin, limon suyu, elma sirkesi ve zeytinyağını karıştır. İçine sarımsağı rendeleyip tuzla tatlandır.

 

4-Patlıcanları spatula yardımıyla bir tabağa al, tahinli sosu üzerlerine dök.

 

5-Tereyağını isot ekleyip erit, tahinli patlıcanların üzerine gezdir. En son üzerlerine sumak serpiştir.