MALZEMELER
400 g Yulaf ezmesi
1 tatlı kaşığı Kabartma tozu
1 tatlı kaşığı Karbonat
1/4 tatlı kaşığı Tuz
1 tatlı kaşığı Tarçın
1/4 tatlı kaşığı Muskat
1/4 tatlı kaşığı Toz karanfil
125 g Tereyağı
3 çorba kaşığı Bal
2 adet Yumurta
100 g Kuru kayısı
50 g Kabak çekirdeği
50 g Badem
1/2 tatlı kaşığı Susam
HAZIRLANIŞI
1-Fırını 180 derece ısıt.
2-Yulafı doğrayıcıda ufalayıp bir kaba al. Kabartma tozu, karbonat, tuz, tarçın, muskat ve karanfili ekleyip karıştır.
3-Tereyağını erit ve geniş bir kapta soğumaya bırak. Sırasıyla balı ve yumurtaları ekleyip çırp.
4-Tereyağlı karışıma yulaflı karışımı yedir. Kayısı, kabak çekirdeği, badem ve susamı ekleyip bir kaç defa daha karıştır.
5-Döküm tavanın tabanını ve kenarlarını yağla. Kurabiye harcını tavaya yerleştirip düzleştir.
6-Fırında üzeri hafif kızarana kadar 20 dakika pişir.