Sayfanın başına ulaştınız.
Yoğurt

Yoğurt

 
Yoğurt

MALZEMELER

2lt Çiğ Süt (İnek, Manda veya Koyun)

1 yemek kaşığı Yoğurt

½ tatlı kaşığı Tuz

 

HAZIRLANIŞI

1-Sütü tencereye alıp bir taşım kaynat.

 

2-Altını kapatıp 47º C’ye gelmesini bekle.

 

3-Yoğurdu bir kaseye dök ve tuzu ekleyip, karıştır.

 

4-Üzerine ılınmış sütten azıcık ekleyip, karıştır. Karışımı sütün geri kalanına yavaşça ekle ve karıştır.

 

5-Yoğurdu saklayacağın kaplara aktarıp üzerlerini bezle ört.

 

6- 4 saat hareketsiz beklettikten sonra dikkatlice buzdolabına al.

 

7- Kullanmadan önce en az 24 saat dinlendir.