"Gelenek denen şey, bir zamanın icadı. Eskiye takılıp kalma. Dünya dönüyor. Yenilik, geçmişe saygısızlık yapmak anlamına gelmez." - Mehmet Gürs
MALZEMELER
1 kilo Patlıcan
150 g Yoğurt
1 baş Sarımsak
4 çorba kaşığı Tahin
50 g Ceviz
2 çorba kaşığı Zeytinyağı
Sumak
Tuz
Karabiber
HAZIRLANIŞI
1-Fırını 200C’ye ayarla.
2-Patlıcanları közle, soy. Büyük küpler halinde kesip, zeytinyağı, tuz ve karabiberle tatlandır.
3-Sarımsakları mini bir döküm tencereye koyup, yumuşayıncaya kadar fırında pişir.
4-Cevizleri fırında kavur.
5-Yoğurdu 2 diş fırınlanmış sarımsak ile karıştır. Tahin ekle, tuzunu ayarla.
6-Tabağa yoğurdu koy, üzerini ılık patlıcanlar, kavrulmuş ceviz ve sumakla tamamla.