Sayfanın başına ulaştınız.
Yoğurtlu Patlıcan

Yoğurtlu Patlıcan

 
Yoğurtlu Patlıcan

"Gelenek denen şey, bir zamanın icadı. Eskiye takılıp kalma. Dünya dönüyor. Yenilik, geçmişe saygısızlık yapmak anlamına gelmez." - Mehmet Gürs

 

 

MALZEMELER

1 kilo Patlıcan

150 g Yoğurt

1 baş Sarımsak

çorba kaşığı Tahin

50 g Ceviz

çorba kaşığı Zeytinyağı

Sumak

Tuz

Karabiber

 

HAZIRLANIŞI

1-Fırını 200C’ye ayarla.

 

2-Patlıcanları közle, soy. Büyük küpler halinde kesip, zeytinyağı, tuz ve karabiberle tatlandır.

 

3-Sarımsakları mini bir döküm tencereye koyup, yumuşayıncaya kadar fırında pişir.

 

4-Cevizleri fırında kavur.

 

5-Yoğurdu 2 diş fırınlanmış sarımsak ile karıştır. Tahin ekle, tuzunu ayarla.

 

6-Tabağa yoğurdu koy, üzerini ılık patlıcanlar, kavrulmuş ceviz ve sumakla tamamla.