MALZEMELER
6 adet Kereviz
3 adet Soğan
2 adet Havuç
1 adet Patates
50 g Taze zerdeçal
1 yemek kaşığı Toz zerdeçal
2 adet Limon
2 yemek kaşığı Toz şeker
150 ml Zeytinyağı
1 yemek kaşığı Tuz
HAZIRLANIŞI
1-Kerevizlerin kabuklarını soyup, limonlu suda beklet.
2-Soğanları piyazlık doğra, havuç ve patatesi temizleyip küp doğra.
3-Zeytinyağını geniş bir tenecerede ısıt; soğan, havuç ve patatesleri içine atıp yumuşayana kadar pişir.
4-Kerevizleri ekleyip karıştır. Taze zerdeçalı rendele, toz zerdeçalı ilave et.
5-1 limonu halka doğrayıp tencereye at, diğerinin suyunu sık. Şekeri ve tuzu ekle. Kerevizlerin 2/3’ünü örtecek kadar içme suyu ilave et. Tencere çapındaki yağlı kağıdın ortasına bir delik açıp, kerevizlerin üzerine yerleştir.
6-Tencerenin kapağını kapatıp, yaklaşık 25 dakika, kerevizler yumuşayıp zerdeçalın rengini alana kadar, pişir.
7-Pişen kerevizleri bir kenara alıp, ılınmaya bırak.
8-Tencerenin dibindeki sebzeli suyu blenderdan geçirip bir sos elde et. Kerevizlerle birlikte servis et.