MALZEMELER
500 g İç bezelye
1 orta boy Soğan
4 diş Sarımsak
2 çorba kaşığı Şeker
1 çorba kaşığı Tuz
2 çorba kaşığı Zeytinyağı
BEZELYE ÇORBA
500 g İç bezelye
1 orta boy Soğan
3 diş Sarımsak
6 dal Taze nane
1 çorba kaşığı Zeytinyağı
Tuz
HAZIRLANIŞI
1-Soğan ve sarımsağı sıçan dişi doğra. Zeytinyağı ile renk almamasına dikkat ederek yumuşayana kadar pişir.
2-Bezelyeleri ilave et, tuz ve şekerini koyup karıştır.
3-Üzerini örtecek kadar suyla birlikte, 20 dakika bezelyeler yumuşayana kadar pişir.
4-Soğanı soyup, ince piyazlık doğra. Zeytinyağı ve sarımsakla beraber terlet.
5-Bezelyeleri ilave edip, üstünü örtecek kadar su koy.
6-Kaynadıktan sonra kısık ateşte 20 dakika pişir.
7-Nane saplarının yapraklarını dallarından ayır. Tuzlu kaynar suya atıp çıkar, hemen buzlu suda soğut.
8-Bezelyeler pişince nane yapraklarını da ekleyip blenderdan geçir. Kıvamına göre su ekle, tuzla tatlandır.