Sayfanın başına ulaştınız.
Zeytinyağlı Bezelye

Zeytinyağlı Bezelye

 
Zeytinyağlı Bezelye

MALZEMELER

500 g İç bezelye

1 orta boy Soğan

4 diş Sarımsak

çorba kaşığı Şeker

çorba kaşığı Tuz

çorba kaşığı Zeytinyağı

 

BEZELYE ÇORBA

500 g İç bezelye

1 orta boy Soğan

3 diş Sarımsak

6 dal Taze nane

çorba kaşığı Zeytinyağı

Tuz

 

HAZIRLANIŞI

1-Soğan ve sarımsağı sıçan dişi doğra. Zeytinyağı ile renk almamasına dikkat ederek yumuşayana kadar pişir.

 

2-Bezelyeleri ilave et, tuz ve şekerini koyup karıştır.

 

3-Üzerini örtecek kadar suyla birlikte, 20 dakika bezelyeler yumuşayana kadar pişir.

 

4-Soğanı soyup, ince piyazlık doğra. Zeytinyağı ve sarımsakla beraber terlet.

 

5-Bezelyeleri ilave edip, üstünü örtecek kadar su koy.

 

6-Kaynadıktan sonra kısık ateşte 20 dakika pişir.

 

7-Nane saplarının yapraklarını dallarından ayır. Tuzlu kaynar suya atıp çıkar, hemen buzlu suda soğut.

 

8-Bezelyeler pişince nane yapraklarını da ekleyip blenderdan geçir. Kıvamına göre su ekle, tuzla tatlandır.