Sayfanın başına ulaştınız.
Zeytinyağlı Enginar

Zeytinyağlı Enginar

Sağlam bina ancak sağlam bir temel üzerine kurulabilir. Yemeğe gelince, kendi bölgenin temelleri neler ona bakın. İcat yapacaksanız, bu bilim ile ilerle-yin… - Mehmet Gürs
Zeytinyağlı Enginar

 

 

MALZEMELER

6 adet Enginar

1 büyük boy Soğan

1 küçük Havuç

150 g İç bezelye

125 ml Zeytinyağı

çorba kaşığı Tuz

çorba kaşığı Şeker

Limon suyu

 

HAZIRLANIŞI

 

1-Soğan ve havucu küçük küp şeklinde doğra. Tencereye alıp zeytinyağı ile birlikte terlet.

 

2-Bezelyeyi ekle, çevir.

 

3-Enginarları tencereye koy.

 

4-Tuz, şeker ve limon suyunu ayrı bir kapta çırp, tencereye koy.

 

5-Üstünü örtecek kadar su ekleyip kapağını kapat.

 

6- 20 dakika, enginarlar yumuşayana kadar pişir.