MALZEMELER
PİDE HAMURU
250 ml İçme Suyu
10 g Yaş Maya
500 g Buğday Unu
20 g Tuz
HAZIRLANIŞI
1-Ilık suyu ve mayayı çukur bir kapta karıştır.
2-Hamur kancalı mikserde unu, tuzu ve mayalı su karışımını orta devirde 8-10 dakika yoğur.
3-Elastik ve pürüzsüz bir kıvam alan hamuru 8’e böl. Elinle düzgünce yuvarlayarak (aralarında boşluk bırakacak şekilde) bir tepsiye diz. Üzerini kapatıp, hemen kullanacaksan tezgahta yarım saat, yoksa buzdolabında en az 2 saat mayalanması için beklet.
MALZEMELER
ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR SAPI
1 adet Orta boy soğan
4 yemek kaşığı Zeytinyağı
20 adet Enginar sapı
½ adet Limon suyu
½ yemek kaşığı Tuz
2 yemek kaşığı Toz şeker
HAZIRLANIŞI
1-Soğanı ufak ufak doğra. Orta ateşte tencerenin içinde zeytinyağıyla 3-4 dakika terlet.
2-Soyulmuş enginar saplarını ekle.
3-Limon suyu, tuz ve şekeri ilave edip, enginar saplarının yarısına gelecek miktarda su ekle.
4-Tencerenin kapağını kapat. Saplar yumuşayana kadar, 15-20 dakika pişir.
5-Sapları dışarı alıp, soğumaya bırak.
MALZEMELER
PESTO SOS
1 büyük bağ Fesleğen
50 g Ceviz
50 g Bergama tulum peyniri (rendelenmiş)
2 diş Sarımsak
150 ml Sızma Zeytinyağı
Tuz
HAZIRLANIŞI
1-Fesleğenlerin kalın saplarını ayıkla.
2-Ayıkladığın fesleğeni, ceviz, tulum peyniri, tuz ve sarımsağı havana yerleştir. Malzemeleri tokmakla ezerken, ağır ağır zeytinyağını yedir.
3-Cam bir kavanoza doldurup, sosun yüzeyini zeytinyağı ile kapla. Buzdolabında sakla.
MALZEMELER
PİDE
8 adet Pide hamuru
100 g Pesto Sos
20 adet Zeytinyağlı enginar sapı
75 g Domates salçası
1 tatlı kaşığı Bergama Tulum
Reyhan yaprakları
HAZIRLANIŞI
1-Odun fırınını yak, uygun sıcaklığa getir.
2-Unlu bir tezgahta pide hamurlarını istediğin şekilde ince aç.
3-Hamurun üzerine pestoyu sür, doğradığın enginar saplarını yerleştir.
4-Odun fırınında yaklaşık 3-4 dakika, hem altı, hem de üstü kızarana kadar pişir.
5-Fırından çıkarttıktan sonra ince dilimlenmiş Bergama tulumu ve reyhan yapraklarıyla servis et.